Salaatit ja lisäkkeet

Salaatit ja lisäkkeet ovat merkittävä osa ateriaa ja parantavat vitamiinien , kuidun ja kivennäisaineiden saantiamme. Niiden merkitystä annoksen houkuttelevuuden näkökulmasta tuskin kukaan voi kiistää, värikkyys villiinnyttää nautttimaan.

Punajuurisalaatti, Suolainen salaatti ja marinoitu punasipuli
Kuva: Virpi Ruotsalainen

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan Lautasmallin mukaisesti annoksen tulisi sisältää puolet kasviksia ja neljänneksen perunaa tai muuta lisäkettä.

Tähän sivuston osioon kokoamme paikallisiin raaka-aineisiin perustuvia salaatti- ja lisäkeohjeita, joiden avulla voit paremmin päästä mallin mukaiseen tavoitteeseen. Olisiko sinulla  suositella meidän jaettavaksi jotain ohjetta?

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös