Luomutietoa monelta kantilta ja eri tavoilla!

Luomutietoa monelta kantilta ja eri tavoilla!

LuomuKS-hankkeessa tapahtuu paljon. Ohessa katsaus tuleviin koulutuksiin ja tapahtumiin.

Juuri ja juuri ehdit mukaan opintomatkalle 22.11: Räpin koetila (mm. vihanneksia), Köyliö; Tolvilan kartano (mm. suomenlampaita), Akaa ja Ilolan maatilamatkailu, Valkeakoski. Matkan hinta 50€ / hlö. Ilmoittaudu heti Mariannelle.

Opintomatka Biofach-luomumessuille Saksaan 13-16.2.2018 – Ilmoittaudu 10.12.2017 mennessä! Opintomatkalla tutustutaan erilaisiin saksalaisiin luomutiloihin, luomuelintarvikealan toimijoihin ja luomukoulutukseen sekä maailman isoimpiin luomumessuihin: Biofach, Nürnberg. Tavoitteena paljon ajatuksia ja ideoita mihin suuntaan Keski-Suomessa luomutuotanto voisi kehittyä. Matkan hinta 950 €/hlö.

Vilja‐alan yhteistyöryhmä VYR ry järjestää marraskuussa luomuviljaseminaarin. Luvassa on painavaa asiaa niin luomuviljelijöille kuin luomuun siirtymistä harkitseville. Järjestämme etäosallistumismahdollisuuden Saarijärvellä Biotalousinstituuttissa (Tuumalantie 17) ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu (Rajakatu 35, C113). Osallistuminen on ilmainen ja paikalle voi tulla vaikka vain aamupäiväksi tai iltapäiväksi. Tilojen ja kahvin riittävyyden varmistamiseksi tarvitsemme etukäteistiedon osallistujilta.

LuomuKS-hankkeen infokiertue marras-joulukuussa: Saarijärvi, Viitasaari, Keuruu ja Korpilahti. Tule kuulemaan Luomutuotteiden ostajapäivässä esiin nousseet luomutuotteiden kysynnän trendit, terveiset Luomupäiviltä ja hankkeen koulutus- ja tapahtumakuulumiset. Järjestämme infotilaisuuksia ympäri maakuntaa. Katso paikat ja ajankohdat hankkeen sivuilta ja ilmoittaudu mukaan!

LuomuKS-pienryhmistä saa tietoa monipuolisesti ja osallistujien tarpeiden mukaan. Ilmoittaudu pian sillä kaikkiin ryhmiin mahtuu vielä mukaan! Hankkeen sivuilta ja facebookista löytyy lisätietoja.
• Luomusiipikarjantuotanto alkoi 15.11.2017
• Luomunaudanlihatuotanto alkaa 24.11.2017
• Luomuviljat, aloitus luomuviljaseminaarilla 28.11, pienryhmä tammikuussa
• Yhteistyöstä kiinnostuneiden tilojen kartoitus, 8.12 ensimmäinen toteutus etäyhteydellä
• Luomukotieläintuotantoa harkitseville: ehdot, valvonta, eläinlääkintä; alkaa 14.12
• Luomunurmi aloitus joulukuussa
• Luomuöljykasvit aloitus joulukuussa
• Luomuvihannes ja -perunatuotanto jatkuu tammikuussa
• Luomusiementuotanto tulossa keväällä

Ilmoittautumiset kaikkiin tapahtumiin: Marianne Niinikoski, marianne.niinikoski@jamk.fi, 040 183 7085

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös