Jauhelihatäytteinen munakasrulla

PUUPPOLAN TILAN KAARINA JA PAULI AHOLAN KAURAINEN JA GLUTEENITON RUOKAOHJE

(1 pellillinen, 6 annosta)

Ainekset:

  • 3/4 dl Aitokaura-kaurahiutaleita
  • 3/4 dl luontaisesti gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
  • 60 g voita
  • 4,5 dl maitoa
  • 5 kpl kananmunia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria

Täyte:

  • 150 g jauhelihaa tai marinoituja broilerinsuikaleita
  • 1 kpl sipulia (keskikokoinen)
  • 1/2 dl ananasmurskaa
  • 1/2 dl Aurajuustoa
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria

Ohje:

1. Jauha kaura hienoksi jauhoksi tehosekoittimella
2. Sulata voi kattilassa ja lisää siihen kaura- ja gluteeniton jauho. Lisää kattilaan maito ja keitä seos paksuksi maitokastikkeeksi hyvin sekoittaen. Jäähdytä hieman.
3. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset hieman jäähtyneeseen maitokastikkeeseen. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä seokseen. Sekoita tasaiseksi.
4. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa kypsä munakas leivinpaperin päälle hieman jäähtymään.
Valmista täyte taikinan paistuessa:
5. Ruskista jauheliha tai broilerin suikaleet pannulla. Lisää pannulle hienonnettu sipuli, sekä valutettu ananasmurska. Mausta mustapippurilla. Lisää seokseen hienonnettu basilika ja Auramuru.
6. Levitä täyte munakkaan päälle tasaisesti ja kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.
Tarjoile lämpimänä esimerkiksi tuoreen salaatin kanssa.

Pinnalle voi ripotella juustoraastetta ja paista 200 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
Voit täyttää rullan myös kasviksilla

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös