Kasvismunakas

KESKI-SUOMEN MARJA-ALAN KEHITTÄMISHANKE MARKE:N PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ OILI RUOKAMON RUOKAOHJE

Ainekset:

  • 4 munaa
  • 4 rkl vettä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 4 keitettyä perunaa
  • 100 g kesäkurpitsaa
  • 2 tomaattia
  • 1 keskikokoinen punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • Hienonnettua persiljaa tai muita yrttejä

Ohje:

1. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää munamassaan vesi, suola sekä paprika.
2. Viipaloi perunat, kesäkurpitsa ja tomaatit sekä hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet.
3. Paista kasviksia pannulla öljyssä hetken aikaa.
4. Kaada munamassa kasvisten päälle ja jatka munakkaan kypsentämistä sekoitellen kunnes massa alkaa hyytyä.
5. Nosta paistinpannu hetkeksi kuumaan uuniin tai anna munakkaan kypsyä kuohkeaksi kannen alla levyllä. Munakas on kypsä kun sen rakenne pysyy kasassa, mutta pinta ei ole vielä täysin kuiva.
6. Ripottele valmiin munakkaan päälle persiljaa tai muita yrttejä.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös