Punajuurivuoka

EILA JA PAULI PARTASEN RUOKAOHJE

Ainekset:

  • 1½ dl ohrasuurimoita
  • 8 dl vettä
  • ¾ tl suolaa
  • 4 – 6 punajuurta
  • 1 sipuli
  • 1 dl smetanaa
  • 3 dl maitoa
  • 1 – 2 tl meiramia
  • 1 tl suolaa

Pinnalle:

  • voinokareita
  • korppujauhoja

Ohje:

1. Keitä ohrasuurimoita suolalla maustetussa vedessä 20 minuuttia. Valuta suurimot.
2. Raasta punajuuret.
3. Hienonna sipuli ja kuullota pehmeäksi rasvassa.
4. Sekoita ainekset keskenään, mausta ja kaada seos voideltuun uunivuokaan.
5. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita (margariinia).
6. Kypsennä vuoka 175 asteessa noin 1½ tuntia.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös