Kestävästi tuotettu ruoka on tärkeä ja näkyvä osa keskisuomalaista matkailua. Maakuntannastamme löytyy lähellä tuotettuja, sesongin mukaisia raaka-aineita ja tuoreita makuja ympäri vuoden. Tarjolla on erilaisia ruokapolkuja, joissa yhdistyvät tarinat, ainutlaatuinen luonto, vieraanvaraisuus ja omaperäisyys.
Maakunnan raaka-aineiden monipuolisuus ja ruokakulttuurien moninaisuus yhdistyvät aidoiksi elämyksiksi luonnon helmassa, kaupungin sykkeessä, valmiissa pöydässä tai oman eväskorin äärellä.
Keski-Suomen ruokakartta
Keski-Suomi on pullollaan erilaisia tuotteita ja raaka-aineita. Keski-Suomen ruokakartta kutsuu tutustumaan lähellä tuotettuun ruokaan. Tutustu maakunnan makuihin ja niiden ostopaikkoihin Keski-Suomen ruokakarttasta.
Keski-Suomen ruokamatkailu -imagovideot
Keski-Suomen ruokamatkailu -imagovideot esittelevät maakunnan monipuolisia ruokamatkailumahdollisuuksia viemällä katsojan retkelle kansallispuistoon ja rentoutumaan saunan lämpöön.
Keski-Suomen ruokapoluilla -esite
Keski-Suomen ruokapoluilla -esite esittelee maakunnan alueelta löytyviiä ruokamatkailukohteita. Esite on keskisuomalaisten yrittäjien vuonna 2019 tuottama. Tutustu Keski-Suomen ruokapoluilla -esiteeseen.
Keski-Suomen ruokamatkailun toimenpidesuunnitelma 2021 – 2025
Keski-Suomen ruokamatkailun toimenpidesuunnitelman vuosille 2021 – 2025 tavoitteena on sitouttaa Keski-Suomen ruokaketjun ja matkailualan yrittäjiä, kehittäjiä muita sidosryhmiä toimialarajat ylittäen Keski Suomen ruokamatkailun asiakaslähtöiseen kehittämiseen. Tavoitteena on tehdä Keski-Suomen ruokamatkailusta näkyvää, tuotteistettua ja saavutettavaa.
Tutustu luonnokseen Keski-Suomen ruokamatkailun toimenpidesuunnitelmasta 2021-2025.