Ajankohtaista

Naudanlihantuottajien opintomatka marraskuussa

Vaihtelevia kohteita, mukavaa matkaseuraa ja ammattiasiaa Savon puolella

Meka-hanke järjestää 24.–25.11 naudanlihantuottajille Etelä-Savoon suuntautuvan opinto- ja virkistysmatkan. Matkakohteita on perinteisistä tilavierailuista vastikään avattuun lähiruokatehtaaseen ja tunnelman takaamiseksi yöpyminen tapahtuu Saimaan rannalla sijaitsevassa Hotel & Spa Resort Järvisydämessä Rantasalmella. Järvisydämen ravintola Piikatytössä on tarjolla illallinen, jossa idearikas rantasalmelainen naudanlihantuottaja Antti Lukkarinen virittelee omilla näkemyksillään keskustelua naudanlihantuotannon tulevaisuudesta. Luvassa on mielenkiintoista ja luovaa keskustelua yhdessä muiden yrittäjien kanssa.

Tilavierailuilla tutustutaan ensimmäiseksi kahden viljelijäperheen luotsaamaan Harjun luomuun. Harjun Luomu on aktiiviesti kehittyvä tila, joka on osakkaana luomu-limousinea myyvässä ja markkinoivassa Beeffi Oy:ssa, sekä parhaillaan biojalostamoa rakentavassa Biohauki Oy:ssa 14 muun viljelijän tai toimijan kanssa. Keväällä 2016 avatussa Lähiruokatehdas Otava Food Factoryssa Mikkelissä tarjolla on omakustanteinen lounas, jossa maistellaan erilaisia sesongin mukaisia syömisiä. Tilakohteena on vielä Heikki Asikaisen tila Juvalla, jossa makuuparsipihatossa asuu noin 50 angus-, hereford- ja charolaisemoa.

Toisena matkapäivänä siirrymme Järvisydämestä Joroisiin tutustumaan MTY Anttosen nautakasvattamoon. Nuorten kasvuhaluisten yrittäjäsisarusten tilalla on 500 liharotuisen naudan loppukasvattamo. Lounas nautitaan Moilasen leipomossa Pieksämäellä, minkä jälkeen viimeisenä kohteena kotimatkalla on erityisesti emoainekseen panostava 100 emolehmän Rauhala Angus Leppävirralla.

Matkan tarkemmat tiedot tapahtumakalenterissa olevasta ohjelmaliittestä!

Saara Patama, harjoittelija, MEKA -hanke

Työhyvinvointia navettaan, pihatto- ja parsinavetta paremmaksi – pienryhmät starttaavat marraskuussa!

Päivittäiset työskentelyolosuhteet vaikuttavat kokonaisvaltaisesti yrittäjän elämään. Omalle työympäristölle on helppo sokeutua ja rutiineiksi muodostuneet työskentelymallit tulevat sen kummemmin ajattelematta selkärangasta. Välillä on hyvä ravistella omaa arkeansa ja miettiä – mitä jos pienellä investoinnilla tai ajattelu-/työskentelytavan muutoksella voisikin lisätä työn mielekkyyttä, vähentää kuormittavuutta ja jopa parantaa taloudellista kannattavuutta?

Pienryhmissä kyseenalaistetaan omaa työympäristöä ja toimintamalleja käytännöllisyyden ja turvallisuuden näkökulmasta. Yhdessä muiden ryhmäläisten kanssa pyritään ratkaisemaan käytännön ongelmia ja innostetaan samalla huolehtimaan omasta työhyvinvoinnista. Toimintaan on mahdollista sisällyttää tilavierailuja ja pienryhmän taustajoukoissa toimii ammattilaisia niin talous-, rakennus- kuin eläinpuoleltakin.

Mikäli siis työympäristösi kaipaa pientä päivitystä tai olet muuten vaan kiinnostunut erilaisista työhyvinvointiin ja -turvallisuuteen liittyvistä asioista – Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Pihatto paremmaksi -ryhmän aloitustilaisuus

Parsinavetta paremmaksi -ryhmän aloitustilaisuus

Vertaistuesta ja liikunnasta virtaa maatalousyrittäjille 4.10. Keuruulla

Keurusseudun YTA-alue ja MEKA -hanke kutsuvat alueen yrittäjät mukaan Keurusselän ulkoliikuntapuistoon liikkumaan syksyisessä säässä ja vaihtamaan kuulumisia kahvikupin äärellä tiistaina 4.10. klo 11-14. Ohjelmassa on luvassa lyhyt puheenvuoro TtM Minna Haapakoskelta yrittäjän palautumisesta, YTA -alueen terveiset ja MEKA -hankkeen mahdollisuudet alueen yrittäjille.

Tapahtuma on maksuton, mutta tarjoiluiden vuoksi pyydämme ilmoittautumaan perjantaihin 23.9. mennessä.

Tarkempi ohjelma liitteessä.

Tervetuloa mukaan!

 

4_10_2016_Keuruu

 

Maatalousyrittäjien suhtautuminen työhyvinvointiin tutkimuksen kohteena, vastaa 31.10.2016 mennessä!

Agrologi (YAMK) -ohjelmassa opiskeleva Tiina Savolainen tekee opinnäytetyötä keskisuomalaisten maatalousyrittäjien työhyvinvointiin liittyvistä arvoista ja asenteista.

Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, onko maatalousyrittäjillä erilaisia arvoja ja asenteita omaan työhyvinvointiinsa liittyen ja miten ne poikkeavat toisistaan eri-ikäisillä yrittäjillä. Lisäksi tutkimuksen tavoitteena on selvittää yrittäjien motivaatiota satsata omaan työhyvinvointiinsa kehittämällä omaa osaamistaan.

Kyselyyn vastaamiseen kuluu aikaa noin 10-15 minuuttia. Kysely toteutetaan luottamuksellisesti ja anonyymisti, joten vastauksenne pysyy nimettömänä ja tunnistamattomana. Tutkimusaineisto kerätään ainoastaan tähän tutkimukseen, johon tämä saatekirje liittyy. Opinnäytetyö valmistuu loppukeväästä 2017 ja valmis opinnäytetyö löytyy Jyväskylän ammattikorkeakoulun Theseus-tietokannasta internetistä. Kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan ”Eaglehawk sport” –prismakiikarit suojalaukulla. Arvontaa varten voitte halutessanne jättää yhteystietonne kyselylomakkeen loppuun.

Kysely on avoinna internetissä syyskuusta lokakuun loppuun (9.9.-31.10.2016). Lisätietoja kyselyyn liittyen voi saada sähköpostitse: tiina_savolainen@outlook.com 

Kiitokset vastauksestanne! Linkki kyselyyn:

https://www.webropolsurveys.com/S/BCFB1E515791BA13.par

Ylämaankarjan kasvattajien opintomatka Savoon

Meka-hanke järjestää 27.10.2016 keskisuomalaisille Highland cattle-kasvattajille päiväopintomatkan. Yhden päivän aikana tutustumme useampaan teemaan, joista esimerkkeinä tilayhteistyö, tuotannon kasvattaminen, lihanjalostus ja eläinten käsittely. Matka tarjoaa kehitysideoita niin pitkäaikaisemmalle Highland-kasvattajalle kuin toimintaa aloittelevallekin. Matkan aikana on oiva mahdollisuus keskustella, jakaa ja poimia itselleen ideoita muiden tuottajien seurassa.

 Ensimmäisenä kohteena matkalla on toimivan yhteistyökuvion kehittänyt Hyvätuuli Highland Jäppilässä. Kolmen tilan yhteistyömallia, myymälää ja Ranchising- toimintaa esittelee yksi kolmesta isännästä. Omakustanteinen lounas on matkan varrella Pieksämäellä Moilasen leipomossa. Iltapäivällä vierailuohjelmassa on Roinilan Aromiliha ja Pyyvin tila Kangasniemellä. Aromilihan toimintaan kuuluu lihanleikkaus, jalostus ja myynti. Lihanjalostamossa käsitellään Roinilan tilan lihaa, mutta rahtityömahdollisuus on sesonkien sallimissa rajoissa. Vierailulla päästään tutustumaan suojavarusteissa myös Aromilihan tuotantolinjastoon. Päivän päätteeksi käymme Pyyvin tilalla tutustumassa muun muassa Highland cattle-karjan käsittelyyn. Esittelyssä on Pyyvin tilalla kehitelty käsittelyhäkki. Pyyvissä kuullaan myös yhteistyöstä Roinilan Aromilihan kanssa.

Tarkempi ohjelma ja tiedot opintomatkasta tapahtumakalenterin kautta.

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös