Ajankohtaista

Lantapäivä Lapualla 23.11.2016

Lapualla järjestetään mielenkiintoinen Lantapäivä Lapualla 23.11.2016, jossa yhtenä teemana on miten lannasta tehdään kuiviketta. Katso ohjelma tästä.

Päivän aikana:

– Tietoa, miten biourea eli erilliskerätty virtsa toimii lannoitteena

– Lietteen vetoletkulevityksen esittely

– Hollannin ja Belgian lannankäsittelyratkaisujen esittely

– Tutustuminen Rekitec Oyn toteuttamaan kuivikekompostori ratkaisuun Harri Sukuvaaran maatilalla, jolla tuotetaan kuiviketta ison lihanautatilan tarpeisiin

 

Järjestämme MEKA-hankkeesta yhteiskyydityksen, joka lähtee Saarijärven matkahuollosta ke 23.11.2016 klo 8.00 ja paluu Saarijärvelle n. klo 18.00.

Tapahtuman järjestää Ravinteet kiertoon -hanke.

 

Jos kiinnostuit päivästä, niin viestitä pe 18.11. mennessä hanna.kaihlajarvi@jamk.fi tai tekstiviestillä puh. 040 563 5431.

Emolehmätuotannon opintomatka Ranskaan 17.-20.1.2017

Matkan tarkoituksena on tutustua emolehmätuotantoon Ranskassa erityisesti eläinaineksen jalostuksen näkökulmasta.

Ilmoittaudu pikaisesti, paikkoja rajoitetusti vapaana keskisuomalaisille yrittäjille. Katso tarkempi matkaohjelma, hinta ja ilmoittautumisohjeet tästä.

Aika kiinnittää huomio maan kasvukuntoon

Syystöiden yhteydessä on hyvä aika käydä tutkimassa omien peltojen rakennetta ja kasvukuntoa. MEKA -hankkeen asiantuntijat Eeva-Liisa Neuvonen ja Juhani Peltola kiertävät eri puolilla maakuntaa kaivamassa kuoppia sekä kasvinviljely- että kotieläntilojen lohkoilla ja keskustelemassa viljelijöiden kanssa aiheesta. Samalla käydään läpi peltomaan laatutestilomakkeen 480 täyttäminen.

Tule mukaan pellonpiennar-päiville tutkimaan maan rakennetta:

3.11. klo 10.30 Laukaa

4.11. klo 10.30 Saarijärvi

8.11. klo 10.30 Jämsänkoski

Ilmoittaudu mukaan Tanja-Reetta Kinnuselle, p. 043 824 9640, päivät vaativat toteutuakseen vähintään 5 osallistujaa.

Käsintehty ruoka -kilpailun voittajat ratkottiin 17.9.2016

Käsintehty ruoka -kilpailu vuosimallia 2016 kisattiin Ween Maan Wiljaa -markkinoiden yhteydessä 17.9.2016. Kilpailun voittajaksi nousi Kyyttöjuusto, valmistajana Kainuu Country Food Oy. Toisen sijan nappasi Mustikka ja hunaja/Ahotuvan Tarhat ja kolmanneksi ylsi Äiskän näkkäri/Äijäsen Kotileipomo Oy. Isot onnittelut voittajalle ja kaikille palkituille.

Kaikkiaan kilpailuun osallistui 12 tuotetta, jotka arvioi viisihenkinen raati. Raadissa työskentelivät opetusneuvos Martti Lehtinen (pj), liikkeenjohtaja Mikko Seppälä (Minimani), tuottaja Eija Marja-aho (Keskisuomalainen), design manager Harri Pyykölä (Mediataivas) sekä kuluttajajäsenenä Tiina Koivu.

Kilpailun järjestivät Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohanke, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Pro Agria Keski-Suomi.

Kiitämme kaikkia kilpailuun osallistuneita yrityksiä, raadin jäseniä ja yhteistyökumppaneitamme.

Ensi vuonna otetaan uusiksi! 🙂

Aito maaseutu Keski-Suomessa -verkkolehden uudet artikkelit ovat luettavissa

Verkkolehden toisessa numerossa käsitellään Keski-Suomen luomutuotantoa ja tarkastellaan luomun etuja ja tulevaisuuden näkymiä. Esittelyssä on muun muassa maatilayrittäjiä palveleva Toivo-tiedonvälityshanke. Lisäksi lehdessä esitellään Lähiruoan valtakunnallisen koordinaatiohankkeen kesällä 2016 päivittämä lähiruoasta kertova Aitoja makuja -viesti. Lähiruoan keskeiset ainekset ovat elämyksellisyys, paikallisuus ja kestävyys.

Lue uusimmat artikkelit Aito maaseutu Keski-Suomessa -verkkolehdestä. Lisää artikkeleita julkaistaan syksyn aikana!

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös