Siikatartar ja tattariblinit

KEITTIÖPÄÄLLIKKÖ PEKKA HILLUN RUOKAOHJE

Blinit:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl tattarijauhoja
  • 50 g hiivaa
  • ½ pulloa olutta
  • ½ dl smetanaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 3 valkuaista
  • Voita paistamiseen

Siikatartar:

  • 200 g graavisuolattua siikaa
  • ½ punasipuli
  • 1 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • ¾ dl smetanaa
  • Ripaus rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

  • 100 g pakastettua siianmätiä

Ohje:

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää suola sekä sokeri.
2. Sekoita hiiva-maitoseokseen jauhot, olut, smetana ja keltuaiset.
3. Peitä kulho ja anna taikinan levätä yön yli huoneenlämmössä.
4. Vatkaa seuraavana päivänä valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele vaahto varoen taikinan joukkoon.
5. Paista taikinasta voissa blinejä.

Tartar:

1. Hienonna siika ja punasipuli
2. Sekoita ainekset keskenään

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös