Hirvikäristys

MESTARIN HERKUN MYYMÄLÄPÄÄLLIKKÖ RISTO ONKILAN RUOKAOHJE

Ainekset:

  • 1 kg hirveä
  • 1 pullo tummaa olutta
  • ½ maustepurkillista katajanmarjoja
  • 1-2 tl rouhittua mustaa pippuria
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 3-4 dl ruokakermaa
  • Vettä tarpeen mukaan

Ohje:

1. Vuole jäinen hirvi lastuiksi ja käristä lastut pannulla voissa.
2. Laita käristetyt hirvenlihat pataan, johon lisätään myös kerroksittain katajanmarjat, mustapippurirouhe ja lihaliemikuutiot.
3. Kaada pataan olut ja vettä tarpeen mukaan, niin että lihat lähes peittyvät nesteeseen.
4. Paista hirvikäristystä uunissa 200 °C lämmössä 2-3 tuntia. Lisää käristykseen nestettä paistamisen aikana mikäli se meinaa kuivua.
5. Lisää lopuksi kerma ja jatka hauduttamista vielä tunti.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös