Riimihirvi

KEITTIÖMESTARI LEENA PÖLKIN RUOKAOHJE

Ainekset:

  • 500 g hyvää, riiputettua hirven ulkofileetä
  • 2,5 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1-1,5 rkl rouhittuja pippureita (musta-, viher-, valko-)
  • Haluttaessa maun mukaan yrttejä, kuten rosmariinia
  • (Konjakkia tai giniä)

Ohje:

1. Hiero suola ja mausteet kalvottomaksi puhdistetun fileen pintaan kauttaaltaan ja laita tukevaan muovipussiin.
2. Sulje mahdollisimman ilmatiiviisti ja anna tekeytyä jääkaapissa kahdesta kolmeen vuorokautta välillä käännellen.
3. Pakasta. Leikkaa kohmeisesta lihasta poikkisyyhyn erittäin terävällä veitsellä tai leikkelekoneella hyvin ohuita viipaleita.
4. Säilytä mahdollisesti ylijäävä riimihirvi pakastimessa.

Varaa alkuruoaksi riimifileetä noin 50 g ruokailijaa kohti; leikkaamisen helpottamiseksi ja samalla vaivalla kannattaa kuitenkin valmistaa kerralla hieman isompi määrä pakkaseen. Riimifilee säilyy pakastimessa hyvänä vähintään kuukauden.
Tarjolle pantaessa riimifilee ei siedä pitkiä odotusaikoja huoneenlämmössä viipaloituna, jos sen aikoo laittaa esille ruusukkeiksi koottuna. Tämän takia liha kannattaa viipaloida etukäteen valmiiksi kelmun alle pakastimeen ja koota ripeästi annoksiksi muutoin valmiiksi asetelluille lautasille juuri ennen tarjoilua.
Tarjoa riimihirven seurana erikseen esimerkiksi pikanttia, piparjuurella maustettua perunasalaattia, selleri- tai Waldorfin salaattia. Koristele riimihirvilautaset erikoissalaateilla ja/tai yrteillä ja tarjoa lisäkkeenä karpalohyytelöä.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös