Villiyrttien tunnistusta ja aitoja keskisuomalaisia makuja Wemmi-markkinoilla 22.-23.9.2018

Villiyrttien tunnistusta ja aitoja keskisuomalaisia makuja Wemmi-markkinoilla 22.-23.9.2018

Teksti: Piia Kykkänen, JAMK
Kuva: Joni Rahunen

Wemmi – Ween maan wiljaa -myyntitapahtuma valtasi taas Jyväskylän Paviljongin ulko- ja sisätilat 22.–23.9.2018. Menossa oli mukana myös Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohanke yhdessä Luonnosta lautaselle -koulutushankkeen (LUOLA) kanssa.

Hankeosaston villiyrttitunnistus houkutteli mukavasti väkeä paikalle. Monen kävijän osalta villiyrtit olivat suurimmaksi osaksi jo tuttuja.

– Koivunlehti ja poimulehti olivat helpoiten tunnistettavia villiyrttejä, mesiangervo sen sijaan tuotti hieman ongelmia, kun tunnistettavana oli vain kuivattua kukkaa, kertoo Katariina Jousmäki LUOLA-koulutushankkeesta.

REKO-jaosta keskusteltiin viikonlopun aikana monen kuluttajan, ja tuottajankin kanssa. Myös keskisuomalaiseen hunajaan tutustuttiin viikonlopun aikana maistatusten ja keskustelujen muodossa. Lisäksi tarjolla oli Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohankkeen toimesta aitoja keskisuomalaisia makuja, joilla muistuteltiin oman maakunnan tuotteiden olemassaolosta ja tärkeydestä.

– Nykypäivänä kun tietoa tulee koko ajan ja joka paikassa on kuluttajia heräteltävä hieman paremmin. Maistatuksesta jää erilainen muistijälki ja toivottavasti näiden maistatusten jälkeen kuluttajat muistavat paremmin myös nämä oman maakunnan tuotteet ja osaavat niitä vaatia niin kaupoissa kuin ammattikeittiöiltäkin, sanoo Leena Pölkki Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohankkeesta.

Wemmi-kevätmarkkinat, Metsämme- ja Retkelle-messut järjestetään 27.–28.4.2019 ja Wemmi – Ween maan wiljaa -markkinat jälleen 14.–15.9.2019.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös