Piparkakkusuukot

KESKI-SUOMEN RUOKAKETJUN KOORDINAATIO -YHTEISTYÖHANKKEEN (KEKO) PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ LEENA PÖLKIN RUOKAOHJE

Ainekset:

  • 15-18 kpl ohuita, pieniä joulupipareita
  • 3 kpl munanvalkuaisia
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl piparkakkumausteita
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 200–300 g maitosuklaata, tummaa suklaata tai valkosuklaata
  • 1 tl rypsiöljyä

Ohje:

Vatkaa munanvalkuaiset kestäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Pursota marenki piparien päälle keoksi. Paista 150–175 asteisessa uunissa 6-8 minuuttia. Sulata paloiteltu suklaa öljyn kanssa mikroaaltouunissa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Dippaa suukot varovasti käännellen suklaassa tai sivele pinta pullasudilla. Voit myös valuttaa suklaan pinnalle lusikalla.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös