Ruis-puolukkapuuro

RUUSULAN MARJA- JA VIINITILA, MAARIT KIISKISEN RUOKAOHJE

Ainekset:

  • 2 dl puolukoita
  • 8 dl vettä
  • ½ dl sokeria
  • Ripaus suolaa
  • 2 dl ruispuurojauhoja
  • ( noin 1 rkl perunajauhoja)
  • ¾ rkl fariinisokeria

Ohje:

1. Huuhdo ja survo marjat. Kiehauta survos sokerilla ja suolalla maustetussa vedessä.
2. Ripottele ruisjauhot samanaikaisesti sekoittaen puolukkaseoksen joukkoon.
3. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä noin 1 tunnin ajan välillä sekoittaen.
4. Jos kypsä puuro on löysää suurusta sitä vielä vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla ja kuumenna, mutta älä keitä.
5. Jäähdytä tarjoiluastiassa ja ripottele pinnalle fariinisokeria.

Tarjoa ruis-puolukkapuuron kanssa kylmää maitoa.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös