Tallimestarin kiisseli

YLÄ-PORKKALAN TILAN RUOKAOHJE

Ainekset:

  • 2½ dl putsattuja karviaismarjoja
  • ½ l vettä
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1½ dl hapanleivän muruja esim. jäljelle jääneitä kantapaloja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Ohje:

1. Keitä karviaismarjat pehmeäksi vedessä. Ota kattila pois liedeltä ja soseuta keitetyt marjat sauvasekoittimella.
2. Sekoita perunajauhot pieneen määrään kylmää vettä.
3. Lisää perunajauho-vesiseos kuumaan karviaiskiisselipohjaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
4. Siirrä kattila takaisin liedelle ja kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan hämmentäen. Lopeta sekoittaminen, kun keitos pulpahtaa ja nosta kattila pois liedeltä. Kaada kiisseli jälkiruokakulhoon.
5. Paahda hienoksi jauhetut hapanleivän murut ja jäähdytä ne paahtamisen jälkeen.
6. Lisää kaakaojauhe, sokeri sekä vaniljasokeri paahdettujen leipämurujen joukkoon ja ripottele seos tasaisesti kiisselin päälle.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös