Juustokakku vadelmakastikkeella

RUUSULAN MARJA- JA VIINITILA, MAARIT KIISKISEN RUOKAOHJE

Kakkupohja:

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 500 g maitorahkaa
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 2½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 5 keltuaista
  • 5 valkuaista

Vadelmakastike:

  • 1 l vadelmia
  • Tomusokeria oman maun mukaan

Ohje:

1. Pane täytteeseen tuleva maitorahka valumaan kahvisuodattimeen noin 2 tuntia ennen kakun valmistamista.
2. Valmista kakkupohjan taikina. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna ja lisää jauhot sekä leivinjauhe.
3. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka ja voitele vuoan reunat.
4. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille sekä laita kakkupohja sen jälkeen peitettynä jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
5. Valmista täyte. Yhdistä kulhossa valunut maitorahka, tuorejuusto, sitruunankuoriraaste ja -mehu, puolet sokerista, vaniljasokeri, siivilän läpi sihdattu perunajauho ja keltuaiset. Sekoita seos tasaiseksi.
6. Vaahdota valkuaiset lopun sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi ja lisää valkuaisvaahto parissa erässä varovasti nostellen täyteseoksen joukkoon.
7. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja paista kakkua uunin alimmalla paistotasolla 175 °C lämmössä noin 1 tunti. Voit peittää kakun pinnan leivinpaperilla mikäli se alkaa tummua liikaa paistamisen aikana.
8. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota vuoka kakun jäähdyttyä ja sihtaa kakun päälle hiukan tomusokeria.

Kastike

1. Puserra marjat kivettömiksi siivilän läpi ja makeuta kastike tomusokerilla. Halutessasi voit ohentaa kastiketta tilkalla sitruslikööriä tai marjamehua.

Tarjoile juustokakku vadelmakastikkeen kanssa.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös