Porkkanakakku

HAKKARILAN TILAN, MAIJA AAKKULAN RUOKAOHJE

Pohja:

  • 3 munaa
  • 2½ dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl kanelia
  • 200 g sulatettua voita
  • 4 dl hienoksi raastettua porkkanaa
  • 1 dl ananasmurskaa
  • Kostutukseen ½ dl omenatäysmehua

Kuorrutus:

  • 200 g sulatejuustoa
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 rkl maitoa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristeluun:

  • Pähkinäruohetta tai paahdettuja mantelilastuja

Ohje:

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne sulatetun voin, porkkanaraasteen ja ananasmurskan kanssa vuorotellen vaahtoon.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, halkaisijaltaan noin 30 cm:n, matalaan ja tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
4. Paista pohjaa uunissa 200 °C lämmössä noin 30 minuuttia. Kumoa kypsä pohja hieman jäähtyneenä.
5. Kostuta mehulla jäähtyneen kakkupohjan päällys ja reunat.
6. Sekoita kuorrutus ja levitä se kakulle. Koristele.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös