Puolukkapiirakka

MÄKIAHON JUUSTOLAN RUOKAOHJE

Ainekset:

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl grahamjauhoja
  • 2 dl vehnäleseitä
  • 1 tl soodaa
  • 2 dl piimää
  • 2 munaa
  • 8 dl puolukoita
  • 1 dl sokeria

Ohje:

1. Sekoita sulatettu voi, 2 dl sokeria, fariinisokeri sekä jauhot ja leseet murumaiseksi seokseksi.
2. Ota 2 dl muruseosta erilleen ja lisää lopun seoksen joukkoon sooda, piimä ja munat sekä sekoita taikina tasaiseksi.
3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Lisää taikinan päälle puolukat, sokeri ja erilleen otettu muruseos.
4. Paista puolukkapiirakkaa uunissa 200 °C lämmössä noin 25 minuuttia.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös