Kesäkurpitsa-puolukkakakku

TAIPALEEN TILAN RUOKAOHJE

Ainekset:

  • 1,5 dl ohrakasta
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1 tl soodaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl minttua
  • 200 sulatettua margariinia
  • 2 dl piimää
  • 4 dl puolukoita
  • 4 dl raastettua kesäkurpitsaa

Kuorrutus:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,75 tl vaniljasokeria
  • Pinnalle puolukoita

Ohje:

1. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen pyöreä kakkuvuoka (24 cm).
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Lisää sulatettu rasva, piimä, puolukat ja karkeaksi raastettu kesäkurpitsa. Sekoita.
4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 170 asteessa 30–40 minuuttia. Kokeile kypsyys.
5. Anna kakun jäähtyä ja kumoa tarjoiluvadille.
6. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit kuohkeaksi.
7. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle ja koristele puolukoilla.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös