Raparperipiirakka

MAAKUNTAJOHTAJA ANITA MIKKOSEN RUOKAOHJE

Piirakanpohja:

  • 100 g rasvaa
  • ¾ dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja

Piirakantäyte:

  • 5 dl raparperipaloja
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1½ tl kanelia
  • 1 tl vanilliinisokeria

Ohje:

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
2. Lisää vaahtoon ensin muna hyvin sekoittaen ja sitten jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
3. Painele taikina jauhotetuin käsin matalan paistosvuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija n. 25 cm).
4. Sekoita piirakan täyteaineet keskenään ja levitä ne pohjan päälle.
5. Paista uunissa 200 °C lämmössä noin 25 minuuttia.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös