Elintarvike ja ruoka

Elintarvike ja ruoka

Keskisuomalainen ruokakulttuuri on monimuotoista ja elävää. Sitä leimaa vahva seutukunnallisuus, jossa näkyvät eri puolelta Suomea tulleet vaikutteet. Maakuntamme eri osat poikkeavat perinteiltään huomattavastikin ja rikastuttavat alueen ruokakulttuuria.

Keski-Suomen vahvuuksia ovat monipuoliset, puhtaat ja aromikkaat raaka-aineet pelloilta, metsistä ja järvistä. Erityisesti leipä ja viljatuotteet, marjat, hunaja ja kala ovat merkittävässä roolissa. Alueen maito- ja lihatilat tuottavat huippulaatuista raaka-ainetta keittiöiden ja jatkojalostuksen käyttöön. Keski-Suomen käytetyimmät kalat ovat muikku, ahven ja kuha. Perinneruoista tunnetuimpia lienevät varpupaisti ja muikkutirri.

Maakuntamme keittiöissä eletään vuoden kierron mukaan – kevään korvasienikeitto, keskikesän uudet perunat kylmäsavuhauen kera, syksyn riistapadat ja muikun mäti riihiruisleivän kera eivät jätä ketään kylmäksi. Upean makuiset marjat, hunajat ja viljatuotteet taipuvat aamupalasta gourmet-illallisten raaka-aineiksi.

Paikalliset, laadukkaat raaka-aineet ja puhtaat maut ovat arvoja, joihin maakuntamme huippukokit, niin ammatti- kuin kotikeittiöissäkin, nojaavat. Ruoassa tärkeintä on maku! Yhdessä syöminen tekee siitä suuren ilon! Tervetuloa herkuttelemaan kanssamme!

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös