Ajankohtaista

Ylämaankarjan kasvattajien opintomatka Savoon

Meka-hanke järjestää 27.10.2016 keskisuomalaisille Highland cattle-kasvattajille päiväopintomatkan. Yhden päivän aikana tutustumme useampaan teemaan, joista esimerkkeinä tilayhteistyö, tuotannon kasvattaminen, lihanjalostus ja eläinten käsittely. Matka tarjoaa kehitysideoita niin pitkäaikaisemmalle Highland-kasvattajalle kuin toimintaa aloittelevallekin. Matkan aikana on oiva mahdollisuus keskustella, jakaa ja poimia itselleen ideoita muiden tuottajien seurassa.

 Ensimmäisenä kohteena matkalla on toimivan yhteistyökuvion kehittänyt Hyvätuuli Highland Jäppilässä. Kolmen tilan yhteistyömallia, myymälää ja Ranchising- toimintaa esittelee yksi kolmesta isännästä. Omakustanteinen lounas on matkan varrella Pieksämäellä Moilasen leipomossa. Iltapäivällä vierailuohjelmassa on Roinilan Aromiliha ja Pyyvin tila Kangasniemellä. Aromilihan toimintaan kuuluu lihanleikkaus, jalostus ja myynti. Lihanjalostamossa käsitellään Roinilan tilan lihaa, mutta rahtityömahdollisuus on sesonkien sallimissa rajoissa. Vierailulla päästään tutustumaan suojavarusteissa myös Aromilihan tuotantolinjastoon. Päivän päätteeksi käymme Pyyvin tilalla tutustumassa muun muassa Highland cattle-karjan käsittelyyn. Esittelyssä on Pyyvin tilalla kehitelty käsittelyhäkki. Pyyvissä kuullaan myös yhteistyöstä Roinilan Aromilihan kanssa.

Tarkempi ohjelma ja tiedot opintomatkasta tapahtumakalenterin kautta.

 

Ajankohtaista nurmiasiaa Viitasaarella 14.9.

Viitasaarella kokoonnutaan nurmirehuntuotannon pariin keskiviikkona 14.9. Maatalousyrittäjät pääsevät näkemään konekalustoa käytännön toimissa ja tutustumaan hyvän nurmisadon takana vaikuttaviin tekijöihin. Maan rakenne ja kasvukunto ovat tarkemmassa syynissä MEKA -hankkeen ständillä, jossa ProAgria Keski-Suomen Eeva-Liisa Neuvonen ja Juhani Peltola käyvät läpi kasvukuntoon vaikuttavia tekijöitä lapio työkalunaan.

 

JAMKin hankkeet ja Keski-Suomen Keittiömestarit aloittavat yhteistyön

Kilpailukykyinen keskisuomalainen maaseutu -koulutushanke ja Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohanke ovat sopineet Keski-Suomen Keittiömestareiden kanssa ainutlaatuisesta yhteistyöstä  Osta tilalta! -päiväksi. Tähän liittyen kuusi Keski-Suomen Osta tilalta! -päivään osallistuvista tiloista saa tällä viikolla kumppanin Keski-Suomen Keittiömestareista ja alkaa suunnitella yhdessä herkullista tapahtumapäivää. Yhteistyöstä järjestetään mediainfo tulevana torstaina 25.8. klo 18.30-19.00 Naissaaren Kahvihuoneessa Vaajakoskella.

Lue uutinen aiheesta JAMKin sivuilta.

Syksyn myyntitapahtumat lähestyvät – hyödynnä KIKE-hankkeen markkinointikoulutukset

Maaseudun yrittäjät! Syksyn myyntitapahtumien lähestyessä kannattaa tarttua tilaisuuteen ja osallistua KIKE-hankkeen järjestämiin markkinointikoulutuksiin.

Koulutukset käynnistyvät Sparraus näyttävään ja tehokkaaseen markkinointiin tapahtumissa -koulutuspäivällä jo tiistaina 23.8.2016. Tuolloin on tarjolla:

  • sparrausta näyttävään ja tehokkaaseen markkinointiin tapahtumissa
  • oppeja erottuvan myyntiosaston ja -tilojen suunnitteluun sekä
  • vinkkejä myyvään asiakaskohtaamiseen.

Koulutus on suunnattu ruokaketjuun kytkeytyville Keski-Suomen maaseudun mikro- ja pk-yrityksille. Se valmentaa yrityksiä etenkin syksyn suuriin keskisuomalaisiin myyntitapahtumiin: Osta tilalta! -päivään ja Ween Maan Wiljaa -markkinoille – nyt uutena myös Viitasaaren Keksintöjen Viikon yhteydessä järjestettävälle lähiruokatorille pe 30.9.

Huom! Osallistumalla koulutukseen pääset hyödyntämään ainutlaatuisen mahdollisuuden saada oman keittiömestarin Keski-Suomen Keittiömestareista tilallesi esittelemään, maistattamaan ja valmistamaan ruokaa omista lähituotteista Osta tilalta! -päivänä 10.9.2016! Markkinoille (Ween Maan Wiljaa, Viitasaaren lähiruokatori) osallistuvat saavat mukaansa opiskelija-avustajan toteuttamaan asiakaskyselyä.

Koulutukseen ilmoittautumiset su 14.8. mennessä.

Lue lisää Markkinoi tehokkaasti tapahtumissa -koulutuksesta ja KIKE-hankkeen muusta koulutustarjonnasta (Tulevat tapahtumat). Lisätietoja koulutuspäivistä, sisällöistä ja hinnoista voit lukea myös koulutusesitteestä.

Lisätietoja:
Niina Rantakari, niina.rantakari(at)jamk.fi, p. 040 621 3186

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös