Haudutettua karitsan lapaa

HAUDUTETTUA KARITSAN LAPAA

Ainekset:

n. 1,5 kg karitsan lapaa
1-2 sipulia
2 porkkanaa
1 palsternakka
valkosipulia
rosmariinia
timjamia
mustapippuria
suolaa

Karitsan lapa on herkullista ja mehevää lihaa pitkään haudutettuna. Lapa voidaan valmistaa kokonaisena tai esimerkiksi kahteen osaan leikattuna. Pinta on helpompi paahtaa pannulla, kun lapa on kahdessa palassa. Pannulla paahdetaan myös vihannekset, ja pannu kannattaa huuhdella lopuksi ja laittaa liemi pataan. Lihat ja vihannekset sekä mausteet laitetaan pataan ja täytetään vedellä. Lisätään rosmariinia ja timjamia tuoreena muutamia oksia. Uuni saa olla alkuun kuuma 200˚C, mutta lämpötila lasketaan 120˚C, kun pata laitetaan uuniin. Liha saa kypsyä noin kolme tuntia, kunnes liha irtoaa helposti luusta. Lihat nostetaan liemestä ja liemi siivilöidään talteen. Liemestä voi valmistaa kastikkeen.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös