Kauraiset mustatorvisienipyörykät

PUUPPOLAN TILAN KAARINA JA PAULI AHOLAN KAURAINEN JA GLUTEENITON RUOKAOHJE

Ainekset:

  • 1 dl Aitokaura-kaurahiutaleita
  • 1 dl kermaviiliä
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl mustatorvisieniä
  • 1 sipuli (keskikokoinen)
  • 200 g jauhelihaa
  • 1 dl persiljaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl currya
  • 1 tl maustepippuria
  • 1/2 tl paprikajauhoa

Ohje:

1. Hienonna kaura karkeaksi jauhoksi tehosekoittimessa. Hienonna 1/2 dl enemmän kuin ohjeen määrä, tarvitset sitä pyöryköiden pyörittely-vaiheessa
2. Laita kaura turpoamaan kermaviiliin
3.Huuhtele sienet kylmällä vedellä ja hienonna pieneksi. Paista sieniä kevyesti pannulla, näin ylimääräinen neste haihtuu pois
4. Hienonna sipuli sekä persilja
5. Lisää kaura-kermaviiliseoksen joukkoon sienet, sipuli, persilja, munat, jauheliha sekä mausteet. Sekoita massa tasaiseksi
6. Pyörittele massasta pieniä pyöryköitä kaurajauhotetuin ja kostutetuin käsin. (Massa on tavallista löysempää!) Laita pyörykät leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15–20 minuuttia. Tarjoile pyörykät lämpiminä esimerkiksi puolukkasurvoksen kanssa

Voit käyttää mustatorvisienien tilalla esim. kangassieniä ja muita rouskuja. Jauhelihan voit korvata myös soijarouheella, ja pyöryköitä voi valmistaa kerralla suuremman erän ja pakastaa.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös