Lihakeitto

HAKKARILAN TILAN, MAIJA AAKKULAN RUOKAOHJE

Ainekset:

  • 600 g luista naudanlihaa
  • 1½ l vettä
  • 1 sipuli
  • 1½ tl suolaa
  • 6 maustepippuria
  • 6 valkopippuria
  • 2 porkkanaa
  • Pala lanttua, selleriä, palsternakkaa ja purjoa
  • 5 perunaa
  • Persiljaa

Ohje:

1. Huuhdo liha kylmällä vedellä ja pane se kokonaisena haaleaan veteen. Kuumenna vesi kiehumispisteeseen ja kuori lihasta irtoava vaahto pois.
2. Lisää hienonnettu sipuli ja mausteet.
3. Anna lihan kiehua hiljalleen kypsäksi kannen alla noin 1½ tuntia. Nosta kypsä liha kattilasta ja leikkaa kuutioiksi.
4. Puhdista ja kuori kasvikset. Leikkaa porkkana, lanttu, selleri ja palsternakka pieniksi kuutioiksi perunat lohkoiksi sekä purjo renkaiksi.
5. Lisää kasvikset kiehuvaan liemeen ja keitä ne kypsiksi.
6. Lisää keiton joukkoon lihakuutiot sekä tarvittaessa nestettä. Kiehauta.
7. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa ja tarkista maku.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös