Hasselbackan perunat

TAITAVA KESKI-SUOMI PROJEKTINJOHTAJA TERTTU KIVIRANNAN RUOKAOHJE

Ainekset:

  • 8 keskikokoista perunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • Hyppysellinen jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl juustoraastetta
  • Valeluun vettä, maitoa tai kermaa

Ohje:

1. Kuori perunat ja leikkaa ne viipaleiksi siten, että viipaleet jäävät pohjasta kiinni toisiinsa.
2. Aseta perunat uunivuokaan ja mausta.
3. Pane jokaisen perunan päälle nokare voita ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
4. Paista perunoita uunissa 225 °C lämmössä 45–50 minuuttia. Valele perunoita paistamisen aikana vedellä, maidolla tai kermalla.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös