Paahdetut juurekset

HUNAJA-HANKKEEN PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ, MEHILÄISTARHAAJA MARJA KOMPAN RUOKAOHJE

Ainekset:

  • 3 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1 iso punasipuli
  • 1 dl öljyä
  • ½ dl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl neilikkaa
  • 1 tl inkivääriä tai n.5 cm pala pieneksi hakattua inkivääriä
  • Rouhittua mustapippuria
  • Tarjoiluun smetanaa tai ranskankermaa

Ohje:

1. Pese ja kuori juurekset.
2. Leikkaa porkkanat n. 2-3 cm paloiksi sekä palsternakka ja lanttu n. 2-3 cm kokoisiksi lohkoiksi. Älä poista sipulin kantaa vaan leikkaa se lohkoiksi niin, että rakenne pysyy koossa kannasta.
3. Laita kaikki juurekset kulhoon ja kaada niiden päälle öljystä, hunajasta sekä mausteista sekoitettu seos. Anna aineksien makujen vetäytyä noin 2 tuntia.
4. Kaada juureslohkot uunipannulle leivinpaperinpäälle ja paahda kypsiksi uunissa 225 °C lämmössä noin 30–40 minuuttia. Tarjoa lämpimien juuresten kanssa smetanaa tai ranskankermaa.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös