Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

3D-tulostus käytännössä

4 joulukuun, 2018 @ 12:00 - 16:00

| Vapaa pääsy

Haluatko tietää lisää 3D-tulostuksesta ja kokeilla 3D-mallin suunnittelua käytännössä? Tervetuloa tutustumaan 3D-tulostukseen!

Maksuttomassa työpajassa asiantuntija Teemu Leppänen (Jyväskylän yliopisto) kertoo, mitä 3D-tulostus on ja miten se toimii, sekä esittelee esimerkkejä siitä, kuinka sitä voi käyttää. Työpajassa on esillä 3D-tulostettuja kappaleita ja 3D-tulostin, joihin osallistujat saavat tutustua. Päivän lopuksi työpajan osallistujat pääsevät kokeilemaan 3D-tulostamista käytännössä pienryhmissä, joissa suunnitellaan CAD-ohjelmalla pieni 3D-malli. Tulostamme yhden kappaleen digitaalisesta mallista. Huom! Et tarvitse erityistä tietoteknistä osaamista, pienryhmätyöskentely tapahtuu ohjattuna!

3D-tulostamisessa digitaalisesta mallista tulostetaan fyysinen kappale kerros kerrokselta. Tällä hetkellä materiaalina käytetään useimmiten muovia, mutta myös metallia, keraamia ja lasia voidaan tulostaa. 3D-tulostamalla voidaan esimerkiksi tehdä silmälasien kehyksiä, rakennusten pienoismalleja ja lääketieteessä käytettäviä proteeseja. 3D-tulostuksen etuja muihin tuotantomenetelmiin nähden ovat mm. nopea tuotannon aloitus, monimutkaisten kappaleiden valmistus sekä se, että mallia on helppo muuttaa.

Työpajaan mahtuu mukaan max 20 henkilöä.  Ilmoittaudu mukaan viimeistään 30.11.

Ilmoittaudu mukaan!


Tiedot

Päivämäärä:
4 joulukuun, 2018
Aika:
12:00 - 16:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokka:
Asiasanat:
,
Kotisivu:
https://www.jyu.fi/digipolku/tapahtumat/3d-tulostus-kaytannossa-2

Tapahtumapaikka

Lennätin
Keskitie 4
Viitasaari, Keski-Suomi 44500 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös