Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Älymaatalous–keskustelusarja verkossa: Osa Tutkimus ja älymaatalous

20 toukokuun, 2020 @ 08:30 - 10:00

Mille pohjalle rakennetaan suomalainen älymaatalous?

Maataloutemme ja koko ruokajärjestelmämme kestävänä perustana ovat investoivat, kehittyvät, kannattavat ja kilpailukykyiset tilat. Osaaminen, innovaatiot ja tiedon fiksu hyödyntäminen ovat älymaatalouden perusta. Digitaalisuus, tiedon hyödyntäminen, uusi teknologia ja tekoälyratkaisut ovat keskeisiä muutoksen työkaluja.

Miten tutkimus, koulutus, neuvonta ja muut toimijat tukevat maatalousyrittäjiä uuden vuosikymmenen älymaatalouden rakentamisessa? Tämän edistämiseksi järjestämme kevään ja alkukesän aikana neljän keskustelutilaisuuden sarjan, joissa pureudutaan älymaatalous -teemaan neljästä näkökulmasta: mitä uutta tutkimus tarjoaa, miten koulutus lisää valmiuksia ottaa uusia työkaluja käyttöön, miten neuvonta auttaa ottamaan uusia ratkaisuja ja tutkimustuloksia käyttöön ja miten muut toimijat mahdollistavat alan uudistumista. Keskustelusarja tavoitteena on työstää keskeisiä tavoitteita maatalouden osaamis- ja palveluverkoston rakentumiselle. Tilaisuuksien päätarkoituksena on toimia keskustelualustana sille, mitä uudistuva maatalous tarvitsee ja miten käytännössä viemme alan uudistumista eteenpäin. Lue lisää keskustelusarjan kutsusta!

Tilaisuuksien ohessa keskustelu jatkuu Viima-verkkoympäristössä. Tule mukaan keskustelemaan, ottamaan kantaa ja vaikuttamaan – vaikka suoraan traktorin pukilta!

Webinaarisarjan järjestävät maa- ja metsätalousministeriö, Luonnonvarakeskus ja maaseutuverkostopalvelut. Jotta kaikilla osallistujilla on mahdollisuus ottaa osaa keskusteluun, otetaan mukaan 150 nopeimmin ilmoittautunutta.

Tutkimus ja älymaatalous:

Keskiviikkona 20.5.2020 klo 8.30-10.00 keskustellaan aiheista:

  • Mikä on tutkimuksen rooli?
  • Mitä uutta on tutkimuksen saralla?
  • Viljelijät datan viljelijöinä.

Tutkimus ja älymaatalous -keskustelutilaisuuteen ilmoittautumiset viimeistään 18.5.2020.

 


Tiedot

Päivämäärä:
20 toukokuun, 2020
Aika:
08:30 - 10:00
Tapahtumaluokka:
Asiasanat:
, , , , ,
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös