Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kohti kannattavampaa kotimaista villaketjua -paneelikeskustelu

15 syyskuun, 2020 @ 13:00 - 15:00

Miksi ulkomailta rahdataan Suomeen raaka-ainetta, jota täällä hävitetään polttamalla? Miksi kotimaista villaa ei saada jatkojalostukseen, vaikka sitä tuotetaan vuosittain satojatuhansia kiloja? Kysyntää ja tarjontaa on, kuinka ne saadaan kohtaamaan kannattavasti? Muun muassa näitä asioita lähdemme ratkomaan RDI2CluB -hankkeen järjestämässä paneelikeskustelussa.

Tervetuloa seuraamaan keskustelua kotimaisen villaketjun kannattavuudesta tiistaina 15.9. klo. 13-15, Saarijärvelle biotalouden yrityskiihdyttämö BioPaavoon , Kauppakatu 5, tai etäyhteyden päähän osoitteeseen: https://jamk.zoom.us/j/69474136851?pwd=MU40WllCMmhkWXdVbVJNSGFwTUpIZz09 .

Panelisteina keskustelussa ovat lammastalousyrittäjät Pia Niemeläinen Niemelän tilalta ja Maija Suutarinen Hakamaan lammastilalta, lammas- ja vuohituotannon erikoisneuvoja Milla Alanco-Ollqvist Pro Agrialta, yrittäjä Eeva Piesala Piiku Oy:sta sekä logistiikan lehtori Ilkka Suur-Uski, Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Keskustelua luotsaa viestintävastaava Annemari Sinikorpi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Kotimaisen villantuotannon kannattavuus on tällä hetkellä alhaisella tasolla. Ekologisen raaka-aineen tuottajille raakavillasta maksettava korvaus ei useinkaan kata edes sen tuotannosta syntyviä kustannuksia. Tiesitkö, että puolet kotimaisesta villasta päätyy jätteeksi? Tarjontaa ja kysyntää sille olisi, mutta kuitenkin jatkojalostajat joutuvat tilaamaan osan tarvitsemistaan villoista ulkomailta.
Logistiikka on merkittävässä roolissa villaketjun kannattavuudessa. Välimatkat ovat täällä pitkiä ja ne lisäävät villan tuottajien kustannuksia merkittävästi. Yhteistyötä ja yhteisiä toimintatapoja kehittämällä villan tuotantoketjun kustannuksia voidaan pienentää ja villan ja siitä tehtyjen tuotteiden jalostamista lisätä.

Kohti kannattavampaa kotimaista villaketjua on Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoiman RDI2CluB -hankkeen järjestämä tapahtuma, jossa kotimaisen villan tuotantoketjua lähdetään kehittämään yhteisen keskustelun ja toiminnan kautta. Paneelikeskustelussa tuodaan saman pöydän ääreen villaketjun eri toimijat. Tilaisuudessa saamme myös kansainvälisiä terveisiä ja näkökulmia lammassektorin kehittämiseksi.

Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleiksi seuraamaan keskustelua.

Vallitsevan koronavirus tilanteen vuoksi paikan päälle saapuvia pyydetään ilmoittautumaan tilaisuuteen!
Ilmoittautumiset ja lisää tietoa:
Aija Hytönen, Jyväskylän ammattikorkeakoulu aija.hytonen@jamk.fi


Tiedot

Päivämäärä:
15 syyskuun, 2020
Aika:
13:00 - 15:00
Tapahtumaluokka:
Asiasanat:
, , , ,

Järjestäjät

Villa Tuotteiksi
RDI2Club -hanke

Tapahtumapaikka

BioPaavo
Kauppakatu 5
Saarijärvi, 43100 Suomi
+ Google Map
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös