Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Niittypäivä Vaaterin niityillä Toivakassa 30.7.2019 klo 13-17 PERUTTU!

30 heinäkuun, 2019 @ 13:00 - 17:00

PERUTTU!

Tervetuloa Vaaterin niityille Toivakkaan tutustumaan niittykasvillisuuteen, kuulemaan tietoa perinnebiotoopeista ja niiden hoidosta sekä nauttimaan niittykahveista.

Vaaterin niityt, maakunnallisesti arvokas perinnebiotooppikohde, sijaitsevat Vaaterinvuoren ylärinteellä Toivakassa. Lampaat laiduntavat niityillä ja hoitavat maisemaa.

Paikalla KYNÄ-hankkeen ja maatalousnaisten maisema-asiantuntija sekä ELYn asiantuntijat, joilta saa tietoa maisemanhoidosta tai maatalousluonnon monimuotoisuuden ylläpidosta.

Ajo-ohje niityille: Kanavuoresta Toivakan Viisarmäkeen menevältä tieltä 644 Nisulanväylää noin 6 km etelään, kääntyy Varjolantie vasemmalle (tienhaarasta opasteet niityille). Matkaa niityille on tienhaarasta noin 2,5 km Vaaterin torpalle.

Mukaan kannattaa ottaa kumisaappaat, pitkät housut ja sään mukainen varustus.

Ilmoitathan osallistumisestasi, niin osaamme varata niittykahvia kaikille. Tapahtuma on maksuton.

Tilaisuuden toteuttavat KYNÄ-hanke, Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset sekä Keski-Suomen ELY-keskus.

Kulttuuriympäristö näkyväksi KYNÄ-hankkeen toiminta-aika on 1.9.2015–31.8.2018. Hanke toimii Etelä-Savon ja Keski-Suomen maakuntien alueilla. Hanketta toteuttavat alueiden ProAgria, MKN Maa- ja kotitalousnaiset. Hanketta rahoittavat Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto ja Etelä-Savon ja Keski-Suomen ELY-keskukset.


Tapahtumapaikka

Vaaterin niityt
Varjolantie
Toivakka, Suomi
+ Google Map
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös