Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Opintomatka Kangasniemelle ja Leivonmäelle

14 joulukuun, 2017 @ 08:30 - 16:00

| 30€

Luonnosta lautaselle -hanke järjestää opintomatkan lähialueen kohteisiin.

Ensimmäinen käyntikohteemme on Vavesaaren Tila, joka toimii Kangasniemellä Etelä-Savossa. Yritys jalostaa oman tilan ja muiden lähialueen tuottajien raaka-aineista luomu- ja lähiruoka-tuotteita, kuten marmeladeja, mehuja ja myslejä. Tuotteissa käytetään paljon luonnonmarjoja. Lisäksi yritys valmistaa tilauksesta kotipuutarhojen marjoista ja omenoista mehuja omalla mehuasemalla. Tuotannon välittömässä läheisyydessä sijaitsee tehtaanmyymälä Hiliman puoti.

Karoliinan Kahvimylly ja Kestikievari sijaitsee Leivonmäellä. Yritys tarjoaa herkullista lähiruokaa sekä perinteisiä leivonnaisia myös luonnontuotteita hyödyntäen. Yhteistyökumppanina toimii Jukolan Juusto Oy, joka valmistaa juustoja tilan omasta maidosta. Jukolan Juusto käyttää tuotannossaan luonnontuotteita, heillä on valmistettu mm kuusenkerkkächeddaria.

Lopuksi tutustumme Röykkälän lammastilaan ja LomaLeivon mökkeihin Leivonmäen kansallispuistossa Joutsassa. Tilalla kasvatetaan Rygja-lampaita ja tilapuodissa myydään Rygja-tuotteita, kuten lankoja ja taljoja. Lampaiden ja luomupeltojen lisäksi tilalla on mökkivuokrausta. Keskustelemme tilalla luonnontuotteiden keruun mahdollisuuksista lähialueella ja nautimme pakurikahvia / –teetä sekä piparia.

Lisäksi kuulemme linja-autossa ”Yrtti-Ukko” Esko Paatelaisen omia kokemuksia yrttien puoliviljelystä ja kuivaamisesta sekä mahlasta, petusta ja tislaamisesta. Esko Paatelaisella on vuosien kokemus yrttien viljelystä ja jatkojalostuksesta. Hänen tilaltaan löytyy kymmenittäin erilaisia yrttejä ja hyötykasveja.

 

OHJELMA:

8.30                   Lähtö Jyväskylän Harjukadun pysäkiltä. Matkalla yrttiluento, Esko Paatelainen

9.30–10.30        Vavesaaren Tilan esittely ja tutustuminen Hiliman puotiin Kangasniemellä. Mahdollisuus ostaa lähiruokatuotteita. Tarjolla glögiä ja piparia.

11.30–12.30      Omakustanteinen ruokailu Karoliinan Kestikievarissa Leivonmäellä. Keittolounas 9,50 e tai salaattilounas (kana- tai juustosalaatti) 9,50 e. Lounas sisältää ruokajuomat (maito, mehu, vesi) ja talon tuoretta leipää.

12.30–13.30      Karoliinan Kahvimyllyn ja Jukolan Juuston yritysesittelyt. Jukolan Juuston puheenvuoro: Luonnontuotteiden käyttö juustojen valmistuksessa. Mahdollisuus ostaa tilamyymälän tuotteita, kuten leivonnaisia ja juustoja.

13.45–15.00      Tutustuminen Röykkälän lammastilaan ja LomaLeivon mökkeihin, jotka sijaitsevat keskellä Leivonmäen kansallispuistoa. Mahdollisuus ostaa tilan tuotteita: lampaanlihaa, taljoja yms. Keskustelua luonnontuotteiden keruun mahdollisuuksista. Tarjolla pakurikahvia / -teetä sekä piparia.

16.00                 Paluu Jyväskylään

 

 

Matkan hinta on 30 euroa (sis. kuljetus, esittelyt sekä glögi- ja kahvitarjoilun). Ilmoittautumiset Katariina Jousmäelle 10.12.2017 mennessä. Ilmoitathan myös mahdolliset ruoka-allergiat. Retki toteutuu, jos lähtijöitä on yli 15 henkilöä. Varaathan käteistä ostosten tekemiseen.

 

 

Ilmoittautumiset ja tiedustelut:

Katariina Jousmäki, hankevetäjä
katariina.jousmaki@maajakotitalousnaiset.fi
p.043 826 9712

www.maajakotitalousnaiset.fi/luola
www.facebook.com/luolaks


Details

Date:
14 joulukuun, 2017
Time:
08:30 - 16:00
Cost:
30€
Event Category:
Asiasanat:
, ,
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös