Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lammasketju -koulutus: Lammasjalostus, osa 1 (Okra)

8 heinäkuun, 2023 @ 10:00 - 11:00

Lammasketju -koulutukset Okrassa

Lammasketju -hanke järjestää kaksi erilaista lampaiden jalostukseen liittyvää koulutusta Okra-messuilla. Ensimmäinen osa pidetään aamupäivällä klo 10-11 ja toinen osa iltapäivällä klo 15-16 sekä torstaina 6., että lauantaina 8.7.2023. Koulutukset kuuluvat messujen lipun hintaan eli erillistä maksua ei veloiteta. Myöskään ilmoittautumista ei vaadita, vaan pääset osallistumaan tulemalla oikeaan aikaan paikan päälle.

Lammasjalostus, osa 1: Rotujen ominaisuudet

Ensimmäisen koulutuksen aikana kerrotaan eri lammasrotujen ominaisuuksista, jalostustavoitteista ja rotukantakirjan vaatimuksista. Koulutus pidetään messuilla näytteillä olevien lampaiden luona, joten eri rotuja pääsee vertailemaan elävien eläinten kautta. Lopuksi kerrotaan vielä, mitä kaikkea tulee ottaa huomioon, kun tilalle ostetaan uusia eläimiä, sekä se mistä hyviä jalostuseläimiä ylipäätään voi löytää.

  • Rotujen ominaisuudet
  • Eläinten osto ja myynti

gklgfn

Lammasosastolla lisäksi Okra-messujen ajan:

  • Lammasjalostus, osa 2: Hyvärakenteinen ja kestävä lammas -koulutus to ja la klo 15-16
  • Joka päivä paikalla lammasasiantuntijoita ja eläinten omistajia esittelemässä eri rotuja ja kertomassa lisää lammasjalostuksesta
  • Kooste lampaiden tuotantotuloksista, tietoa kantakirjan arvoluokituksesta sekä jalostusvalinnoista
  • NettiKatraan esittely (demo)
  • Lammasketju -hankkeen henkilöstöä keskustelemassa kotimaisen lampaanlihantuotannon kehittämisestä

aäågiåsg

Okra-messujen lammasosasto toteutetaan yhteistyössä Lampaanlihan tuotantoketjun kehittäminen -hankkeen, ProAgria Etelä-Suomen, Retronikin, Suomen Lammasyhdistyksen, Varsinais-Suomen lammaskerhon ja Laumanvartijahankkeen kanssa.

Tervetuloa mukaan!

******************************

Lammasketju -hanketta rahoittavat Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma sekä Varsinais-Suomen, Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen ELY-keskus. Hanketta hallinnoi Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja se toteutetaan yhteistyössä ProAgria Etelä-Pohjanmaan sekä Suomen Lammasyhdistyksen kanssa.


Tiedot

Päivämäärä:
8 heinäkuun, 2023
Aika:
10:00 - 11:00
Tapahtumaluokat:
,
Asiasanat:
,
Kotisivu:
https://okramaatalous.fi/

Tapahtumapaikka

Okra
Hirvikoskentie 290
Oripää, 32500 Suomi
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös