Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Opintomatka Unkariin

huhtikuu 24 @ 05:00 - huhtikuu 27 @ 23:30

| 688€

Luonnosta lautaselle -hanke järjestää luonnontuoteaiheisen opintomatkan Budapestin seudulle. Matka on suunnattu keskisuomalaisille maaseutualueilla toimiville luonnontuotteiden alkutuotannon ja jalostuksen alalla toimiville yrityksille sekä muille toimijoille, kuten luonnontuotteiden poimijoille.  Käyntikohteita neljän päivän opintomatkalla ovat mm yrttiviljelmät, yrttejä  keräävät ja jalostavat yritykset sekä myymälät.

 

 MATKAOHJELMA:

 

 24.4.2018 Tiistai

Lähdemme matkaan Tikkakosken lentokentältä klo 05:55. Lennämme Budapestiin Helsingin kautta ja saavumme Budapestiin klo 10:50. Budapestin lentokentällä on vastassa suomenkielinen opas ja hänen johdollaan siirrymme bussiin. Aloitamme matkan tutustumalla Budapestin nähtävyyksiin. Näemme kaupungin merkittävimmät nähtävyydet, kuten Sankareiden aukio, Kaupunginpuisto, Pyhän Tapanin basilika, Parlamenttitalo sekä Linnakukkula. Yhteinen lounas. Iltapäivällä tapaamme Unkarin yrttituottajien, kerääjien ja kauppiaiden yhdistyksen edustajan. Hän kertoo meille alan kehityksestä, trendeistä ja tulevaisuuden näkymistä Unkarissa. Majoittuminen, neljän tähden hotelli Mercure Budapest Korona. Yhteinen illallinen.

 

25.4.2018 Keskiviikko

Aamiainen hotellissa. Ajomatka paikkakunnalle, jonka nimi on Bükkszentkereszt. Se on maankuulun luontaislääkinnän asiantuntija Gyuri Szabó koti. Teemme yrttikierroksen kylässä ja puutarhassa sekä sen jälkeen noin 2,5 km pitkän peltokierroksen asiantuntijaoppaan kanssa. Ohjelman kesto on noin neljä tuntia.  Nautimme yhdessä Piknik-lounaan. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa, seuraava paikkakunta on Szilvásvárad. Siellä tutustumme tryffelisieniretkiä järjestävään yritykseen ja grillaamme illalliseksi taimenta ennen paluuta Budapestiin.

 

26.4.2018 Torstai

Aamiainen. Ajomatka Erdőkertes nimiselle paikkakunnalle. Vierailemme Rózsahegyi –yrityksessä, joka on erikoistunut yrtteihin, lääkeyrtteihin ja mausteisiin. Toiminta on aloitettu vuonna 1989. Omia viljelmiä on noin 36 hehtaaria ja 1600 hehtaaria viljelevät sopimusviljelijät. Keräilyä tehdään 140 alueella ympäri Unkaria ja myös Romaniassa. Yhteinen lounas. Seuraavaksi tutustutaan Seljankukka tuottajayhdistykseen. Yhdistys on perustettu 1999 ja siinä on noin 150 jäsentä. Pääasiassa he toimivat hedelmien tukkukauppiaina (mustaselja, kirsikka, musta- ja punaviinimarja, persikka, omena ja luumu).  Illalla on ohjelmassa risteily Tonavalla ja nautitaan yhteinen illallinen.

 

27.4.2018 Perjantai

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen ajetaan Kosdiin. Tutustumme Levendulamama mauste- ja yrttipuutarhaan. Nautimme yhteisen lounaan ja seuraavaksi tutustumme Budapestin suureen kauppahalliin ja sen yrtti- ja marjavalikoimiin. Kauppahallin vieressä on pieni Herbaria- yrityksen myymälä, jonka valikoimiin pääsee myös tutustumaan. Ketjulla on maan kattava myymäläverkosto. Vapaa-aikaa ennen kuin lähdetään lentokentälle.  Lento Helsinkiin lähtee klo 19.00. Helsinkiin saavutaan klo 22.20 ja Jyväskylään 00:25.

 

 

Matkan hinta: 688 € / hlö

 

 

Matkan hintaan sisältyvät:

  • lennot Jyväskylä – Helsinki – Budapest – Helsinki – Jyväskylä Finnairin lennoilla turistiluokassa
  • matkustajamaksut ja lentokenttäverot
  • bussikuljetukset Unkarissa ohjelman mukaisesti
  • majoittuminen jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisin
  • ateriapaketti (sisältäen 4 x lounas ja 3 x illallinen)
  • ohjelmassa mainitut tai niitä vastaavat vierailut ja sisäänpääsymaksut
  • suomenkielisen oppaan palvelut Unkarissa sekä suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

 

Matkan hintaan eivät sisälly:

  • ruokajuomat
  • matkavakuutus

 

Lisämaksusta yöpyminen 1-hengen huoneessa + 209 €/hlö (3 yötä), koko matkan hinta (1hh):    897 €/hlö.

 

Matkaehdot:

  • Osallistujien minimimäärä on 15 henkilöä. Paikkoja on rajoitetusti.
  • Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.
  • Ilmoittautuminen on sitova. 7.2.2018 alkaen peruutuksista veloitetaan seuraavasti:
  • 7.2. – 14.3.2018: 25% matkan hinnasta
  • 15.3. – 24.3.2018: 50 % matkan hinnasta
  • 25.3. – 8.4.2018: 75 % matkan hinnasta
  • 8.4.2018 jälkeen tulleista peruutuksista veloitetaan koko matkan hinta
  • Mahdollisten osallistujasta johtuvien peruutusten (esim. sairastuminen) varalle suosittelemme hankkimaan matkavakuutuksen, josta on tietyin ehdoin mahdollista hakea korvausta matkan kustannuksista.
  • Matkan hinta maksetaan yhdessä erässä 8.3.2018. Jos haluat maksaa useammassa erässä, ota yhteyttä Katariinaan.
  • Ilmoittautuessaan matkalle osallistuja sitoutuu tekemään opintomatkaan sisältyvän pienimuotoisen tehtävän sekä osallistumaan matkan hintaan sisältyvään koulutuspäivään matkan jälkeen.

 

Muuta huomioitavaa:

  • Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
  • Vastuullinen matkanjärjestäjä on Forssan Matkatoimisto Oy.

 

Lennot:

  • 24.4. Jyväskylä – Helsinki AY 290 klo 05.55 – 06.40
  • 24.4. Helsinki – Budapest AY 1251 klo 09.30 – 10.50
  • 27.4. Budapest – Helsinki AY 1256 klo 19.00 – 22.20
  • 27.4. Helsinki – Jyväskylä AY 280 klo 23.40 – 00.25+1
    Ajat ovat paikallisaikoja

 

Ilmoittautumiset matkalle 7.2.2018 mennessä. Ilmoittautuminen on sitova.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut:
Katariina Jousmäki, hankevetäjä
katariina.jousmaki@maajakotitalousnaiset.fi
p.043 826 9712

 


Tarkemmat tiedot

Alkaa:
huhtikuu 24 @ 05:00
Loppuu:
huhtikuu 27 @ 23:30
Hinta:
688€
Tapahtumaluokka:
Asiasanat:
, ,
Kotisivu:
http://keski-suomi.maajakotitalousnaiset.fi/sites/default/files/attachment/opintomatka_unkari.pdf

Järjestäjä

Luonnosta lautaselle LUOLA- koulutushanke Keski-Suomen maa-ja kotitalousnaiset
Puhelin:
0438269712
Sähköposti:
katariina.jousmaki@maajakotitalousnaiset.fi
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös