Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Riistaa & naudanlihaa – Käsittely- ja ruoanvalmistuskoulutus, 2. päivä

8 marraskuun, 2017 @ 14:00 - 21:00

Kaksipäiväisessä riista- ja naudanlihan käsittely- ja ruoanvalmistuskoulutuksessa päästään vetovoimaisen villiruoan ja paikallisen laatulihan makuun. Lihanleikkaaja Rene Kuukkanen näyttää ja neuvoo paloittelua ja leikkaamista. Renen ja keittiömestari Leena Pölkin opastuksessa löydetään käyttötarkoitus ja ruokalajit, joissa eri ruhon osat ovat maukkaimmillaan. Toisena koulutuspäivänä itse käsitelty liha saa pääosan talvikauden juurevissa ruokalajeissa.

 

Raaka-aineena käytetään saatavuuden mukaan pienriistaa, mahdollisesti myös hirveä sekä paikallista naudanlihaa. Koulutuksen reseptiikka on vapaasti käytettävissä omissa ruokapalveluissa ja lisäarvona markkinoinnissa. Lisäksi käydään läpi keskeinen riistaa koskeva elintarvikelainsäädäntö. Tervetuloa mukaan!

 

Ajankohta ja paikka

Päivä 1: Ti 7.11.2017 klo 15.00-20.00 JAO Priimus Jyväskylä

Päivä 2: Ke 8.11.2017 klo 14.00-21.00 JAO Priimus Jyväskylä

 

Kouluttajat: lihanleikkaaja Rene Kuukkanen, Kivijalka Kuukkanen ja keittiömestari Leena Pölkki, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Hinta: 95 € / hlö

Koulutus sisältää kaksi keittiöpäivää (lihan leikkaaminen ja esivalmistelu, ruoanvalmistus), kirjallisen materiaalin, reseptiikan, ruoanvalmistuksen raaka-aineet, ruokailun toisena keittiöpäivänä ja kahvitarjoilun.

 

Lähiraaka-aineista tuotteiksi -koulutuksiin voivat osallistua kaikki Keski-Suomen maaseutualueen mikro- ja pienyritysten yrittäjät ja työntekijät sekä Keski-Suomen maaseudulla yritystoiminnan aloittamista suunnittelevat henkilöt, ei toimialarajoituksia. Huom! Maaseutualueeksi lasketaan koko Keski-Suomi lukuun ottamatta Jyväskylän keskusta-aluetta ja suurimpia kaupunginosia.

 

Lisätiedot: Niina Rantakari, p. 040 621 3186, niina.rantakari@jamk.fi

 

Järjestäjä: JAMK Jyväskylän ammattikorkeakoulun Kilpailukykyinen keskisuomalainen maaseutu -koulutushanke (KIKE). Hanke saa rahoitusta Keski-Suomen ELY-keskukselta Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Ilmoittaudu ma 30.10. mennessä


Tapahtumapaikka

Jyväskylän ammattiopisto, Priimuksen opetuskeittiö 212
Taulumäentie 45
Jyväskylä, 40200 Suomi
+ Google Map
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös