Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

 • Tämä tapahtuma on mennyt.

Miltä näyttää Keski-Suomen ruoka-alan tulevaisuus? – yrityshaastattelujen tulokset ja ruokayrittäjyyden ajankohtaiset teemat

18 joulukuun, 2023 @ 12:00 - 15:00

Miten koronapandemia ja Ukrainan sota ovat vaikuttaneet keskisuomalaisten ruoka-alan yritysten toimintaan? Miten yrittäjät voivat ja kuinka pitkällä yrityksissä ollaan kestävyyden ja vastuullisuuden huomioimisessa? Muun muassa näistä asioista kuulemme maanantaina 18.12.

Tervetuloa mukaan Miltä näyttää Keski-Suomen ruoka-alan tulevaisuus? – yrityshaastattelujen tulokset ja ruokayrittäjyyden ajankohtaiset teemat -tapahtumaan maanantaina 18.12. klo 12–15. Tapahtuma järjestetään Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampuksen (Rajakatu 35) Kasvosalissa.

Tapahtumassa julkistetaan Keski-Suomen elintarvike- ja ruokamatkailuyritysten nykytila ja kehittämisnäkymät -haastattelujen tulokset ja pohditaan tulosten merkitystä ruoka-alan toimintaan ja kehitykseen Keski-Suomessa. Toukokuusta syyskuuhun 2023 toteutetuilla yrityshaastatteluilla on selvitetty Keski-Suomen ruoka-alan yritysten nykytilannetta, tulevaisuuden näkymiä ja kehittämistarpeita erityisesti elintarvike- ja ruokamatkailuyritysten näkökulmasta.

Yrityshaastattelujen tulosten lisäksi tapahtumassa paneudutaan elintarvikeviennin ja nimisuojan mahdollisuuksiin kasvun edistäjinä. Lisäksi kuullaan keskisuomalaisen yrittäjän terveiset kentältä eli Keski-Suomen ruokaverkoston ytimestä. Luvassa myös jouluinen ohrapuuro- ja glögitarjoilu.

Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen ja sinne ovat tervetulleita niin yrittäjät kuin ketkä tahansa muut ruoka-alan nykytilasta ja tulevaisuudesta kiinnostuneet. Ilmoittaudu mukaan Webropolissa.

Lisätietoja tapahtumasta antaa projektipäällikkö Leena Pölkki (etunimi.sukunimi@jamk.fi).

 

Ohjelma

Tapahtuma alkaa klo 12 

 • Joulupuuro (ohra) ja mansikkakiisseli
 • Tilaisuuden avaus /Leena Pölkki, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
 • Jamk ruokaverkoston kehittäjänä ja yhteistyössä / Anne Eskola & Mirva Leppälä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
 • Missä mennään Keski-Suomen mikro- ja pk-elintarvike- ja ruokamatkailuyritykset?  Yrityshaastatteluiden tulokset / Leena Pölkki
 • Ohjattua keskustelua haastattelujen tuloksista ja jatkotoimenpiteistä / Hilkka Heikkilä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
 • Tauko, kahvi/glögitarjoilu
 • Ilmastoviisaasta elintarvikeviennistä lisäpotkua kasvuun / Jukka-Pekka Inkinen, KIKE-hanke
 • Kuka sen kissanhännän nostaa, jollei kissa itse! – Nimisuojalla alkuperä ja laatu näkyväksi / Marjo Särkkä, Helsingin yliopisto
 • Yrittäjänä Keski-Suomen ruokaverkostossa / Arto Hakanen, Art Food Heaven, Art Catering ja Toivolan vanha piha
 • Tapahtuman päätös

Tapahtuma päättyy klo 15

Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus jäädä vielä keskustelemaan tapahtuman teemoista Kasvosaliin.

Tapahtuman järjestää Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoima Keski-Suomen ruokaverkosto (KEVE) -hanke. Hanketta toteutetaan yhteistyössä MTK Keski-Suomi ry:n, ProAgria Keski-Suomi ry:n ja Keski-Suomen liiton kanssa. Hanke liittyy Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan ja sitä rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Ilmoittaudu tapahtumaan


Tiedot

Päivämäärä:
18 joulukuun, 2023
Aika:
12:00 - 15:00
Tapahtumaluokat:
,
Asiasanat:
, , , ,
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös