Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Päijänne-seminaari

3 lokakuun, 2018 @ 09:00 - 16:00

Elinvoimainen alue ja juotavan hyvä Päijänteen vesi  – Kohti uuden polven mahdollisuuksia ja haasteita kestävästi ja vastuullisesti yhdessä toimien

 

Tule innostumaan ja vaikuttamaan Päijänteen alueen yhteistyöhön sekä kestävän ja vastuullisen toiminnan kehittämiseen!

Päijänne Brändiksi -hankkeen järjestämässä seminaarissa kuullaan ja keskustellaan aluekehityksen ja -kertomusten, yhteistyön, kestävyyden ja vastuullisuuden teemoista sekä tutustutaan Unescon kestävän kehityksen mallialueisiin eli biosfääritoimintaan.

Iltapäivän työpajoissa muodostetaan kokonaiskuva, mitä Päijänteen alueella jo tehdään kestävyyteen ja vastuullisuuteen liittyen, rakennetaan visio ja päätetään seuraavista yhteisistä askeleista. Tutustu työpajateemoihin ja valitse itsellesi kiinnostavin ideointiporukka.

Seminaarin toimijatorilla esittäytyvät kestävyyden ja vastuullisuuden suunnannäyttäjät. Yritykset, oppilaitokset, järjestöt , hankkeet sekä muut toimijat kertovat käytänteistään, toimintatavoistaan ja innovaatioistaan, joilla edistävät kestävää ja vastuullista toimintaa.

Maksuton seminaari on kunnille, yrityksille, koulutus- ja tutkimusorganisaatioille, järjestöille, yhdistyksille, asukkaille ja kaikille asiasta kiinnostuneille. Yhteistyökumppaneitamme järjestelyissä ovat OKKA-säätion kestävän kehityksen sertifikaatin saanut  tapahtumapaikkamme  Alkio-opisto kauniissa Päijänteen rantamaisemissa sekä ProPäijänne ry.

Seminaari sisältää aamu- ja iltapäiväkahvitarjoilun, lounas omakustanteisesti. Lahden ja Jyväskylän keskustasta järjestetään maksuttomat yhteiskuljetukset. Kyytiin pääsee myös matkan varrelta.

Tutustu ohjelmaan ja seminaariin valmistautumista myös FacebookissaLämpimästi tervetuloa!

Huom! Seminaarin ilmoittautuminen on päättynyt. Kysy paikkaa suoraan Niinalta tai Annalta (yhteystiedot alla).

Ohjelma

Seminaarin juontaja: Minna-Maaria Hiekkataipale, koulutuspäällikkö, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

9.00      Ilmoittautuminen alkaa, aamukahvit ja toimijatoriin tutustuminen

10.00     Seminaarin avaus,  Kirsi Hintsanen, vararehtori, Alkio-opisto ja Minna-Maaria Hiekkataipale, koulutuspäällikkö, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

10.15     Vastuullisuus ja yhteistoiminnan mallit,  Antti Lippo, kaupunkiratkaisujen asiantuntija, Demos Helsinki

10.50    Brändi vai kertomus? Kohti vuorovaikutteista elinvoimakehittämistä, Ilkka Luoto, yliopistonlehtori, Vaasan yliopisto, Aluetiede

11.20     Unescon biosfäärialueet kestävän toiminnan yhteistyöfoorumina  & Pohjoisten biosfäärialueiden NordMAB-verkosto esittäytyy (englanniksi)

Päivi Halinen, varapuheenjohtaja, ProPäijänne ry;  Claes Hellsten, koordinaattori, Östra Vätterbranternan biosfäärialue, Ruotsi;  Johanna Mac Taggart, koordinaattori, Ruotsin biosfäärialueet;  Paul Debois, Møn biosfäärialue, Tanska

Haastattelija: Minna-Maaria Hiekkataipale, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

12.00     Lounas ja toimijatoriin tutustuminen

13.15     Katsaus Unescon biosfäärialuetoimintaan – Tuloksia Päijänne Brändiksi -hankkeen selvityksistä

Niina Rantakari, projektipäällikkö, JAMK; Minna Tunkkari-Eskelinen, yliopettaja, asiantuntija, JAMK; Anna Pajari, lehtori, projektipäällikkö, LAMK

 

13.45     Teemalliset työpajat käynnistyvät, iltapäiväkahvi ideoinnin lomassa

Työpaja 1. Kestävä matkailu – Miten luodaan Päijänne-kokemus?

    * Virittäydy teemaan lukemalla juttu kestävän matkailun Nukulasta

Työpaja 2. Hyvinvoivat ihmiset ja ympäristö Päijänteellä – Miten se tehdään? (Asuminen, palvelut, koulutus, aktiiviset yhteisöt, elinkeinot ja yrittäjyys)

* Inspiroidu aktiivisen yhteistyön ideointiin lukemalla juttu Sysmän Kammiovuoren reitistön kunnostuksesta.

Työpaja 3. Päijänteen puhdas vesi nyt ja tulevaisuudessa – Miten se tehdään? (Kasvatus, osaaminen, innovaatiot, yritysvastuu, monialainen yhteistyö)

   * Lue myös teemaan johdatteleva tarina Vesijärven kunnostuksesta.

Työpaja 4. Tuotteet läheltä, puhtaasti Päijänteeltä – Miten edellytykset kestävälle tuotannolle, jalostukselle ja kuluttamiselle? (Kiertotalous, biotalous, ruokaketju)

 

15.40     Työpajojen yhteenveto ja päätössanat

16.00     Seminaari päättyy

 

Lisätiedot:

Niina Rantakari, projektipäällikkö, JAMK, niina.rantakari@jamk.fi, p. 040 621 3186

Anna Pajari, projektipäällikkö, LAMK, anna.pajari@lamk.fi, p. 044 708 1109

Seminaarin järjestää Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Lahden ammattikorkeakoulun Päijänne Brändiksi -hanke, jolla vahvistetaan ja edistetään Päijänteen alueen kestävää ja vastuullista toimintaa ja selvitetään edellytyksiä hakea Unescon biosfääristatusta. Hanke saa rahoitusta Keski-Suomen ja Hämeen ELY-keskuksilta Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Toiminta-aika 1.1. – 31.12.2018.

 


Tiedot

Päivämäärä:
3 lokakuun, 2018
Aika:
09:00 - 16:00
Tapahtumaluokka:
Asiasanat:
, , , , , , , , ,

Tapahtumapaikka

Alkio-opisto
Tähtiniementie 26
Korpilahti, Jyväskylä, 41800 Suomi
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös